Om oss

Vad roligt att du har hittat till denna webbplats! Här får du information, råd och tips som har med musik och musikevenemang att göra. På följande sidor kan du bland annat förkovra dig i hur folkparkerna i detta land uppstod, hur utvecklingen har sett ut och hur situationen för dessa ser ut idag. Om du är intresserad av att arrangera ett musikevenemang, så finner du här en hel del användbar och nyttig information om hur du kan gå tillväga. Med intresse, driv och planering kommer du säkert att lyckas med ditt evenemang. Men det finns en hel del saker som du bör tänka på och här finner du information om dessa.

Du kanske istället söker efter historik kring våra svenska musikfestivaler som årligen äger rum på olika platser i landet, samt den amerikanska festivalen Coachella eller den engelska festivalen Glastonbury i Bristol. Om så är fallet, kommer du även att finna denna information på den här webbplatsen. Dels ger vi dig upplysningar kring vad en musikfestival är och historierna bakom dessa (vilken för övrigt inte sällan är väldigt spännande).

Vi vill att du ska se vår hemsida som en plats där du kan få vägledning och hjälp med att få en inblick i det under som musikvärlden ju faktiskt är.

En av de stora svenska musikfestivalerna är Way out West i Göteborg. Den slog faktiskt publikrekord 2016. Kände du till att festivalen är helt miljövänlig och kravcertifierad? På festivalen serveras dessutom endast vegetarisk mat. En annan stor musikfestival som dessvärre inte längre existerar i sin ursprungliga bemärkelse, är Hultsfredsfestivalen. Här på sajten kan du läsa allt om denna mytomspunna festivals uppgång och fall.

En annan av de kända svenska arenorna, där många världsartister genom åren har uppträtt, är nya Ullevi i Göteborg. Självklart kan du även läsa allt som är värt att veta om denna arena på den här webbplatsen. Bland de storheter som har besökt stadion kan till exempel Bruce Springsteen, Håkan Hellström, U2, Madonna och Michael Jackson nämnas. Förutom en enorm musikscen, är faktiskt nya Ullevi också en plats där man kan se sport i världsklass – och då pratar vi naturligtvis inte bara om IFK Göteborg, utan även om ishockey. 2009 slogs det svenska publikrekordet i ishockey då Frölunda och Färjestad gjorde upp på denna utomhusarena, och sågs av över 31 000 människor.